Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У МВС стверджують, що відпустили всіх затриманих учасників Євромайдану

Після складання адміністративних протоколів відносно 35 затриманих за опір міліції і хуліганські дії під час розгону Євромайдану у Києві всіх їх уже відпустили додому.

"На Майдан Незалежності правоохоронці прибули за зверненням Управління благоустрою КМДА. Активні дії представники "Беркута" почали після того, як мітингувальники почали чинити опір міліціонерам, кидати в них сміттям, склянками, пляшками з водою і підпаленими палицями. Як наслідок, 35 осіб були затримані. Відносно них складено адміністративні протоколи і їх відпустили додому", - йдеться у повідомленні управління зв'язків з громадськістю МВС України.

У повідомленні пояснюється, що представники Управління благоустрою КМДА спробували завезти туди техніку, необхідну для продовження робіт по підготовці до новорічних свят.

"Незважаючи на неодноразові роз'яснення мітингувальникам про необхідність заїзду техніки і відповідальність за опір представникам благоустрою, ті не пропускали техніку і агресивно себе поводили. Надалі комунальники звернулися до столичної міліції з проханням забезпечити безперешкодний проїзд техніки до Майдану", - зазначили в міліції.

"По прибуттю на місце міліції мітингувальники, грубо порушуючи громадський порядок, почали кидати в правоохоронців сміттям, склянками, пляшками з водою і підпаленими палицями. Після цього міліціонери відтіснили мітингувальників з Майдану Незалежності. 35 осіб були затримані і доставлені в міліцію для складання адміністративних матеріалів за фактами вчинення хуліганських дій і опору представникам правоохоронних органів, по завершенню складання цих матеріалів вони були відпущені. З приводу всіх звернень про отримання тілесних ушкоджень під час конфлікту, що надійшли від громадян, і всім таким зверненням буде проведена службова перевірка, запевнили в міліції", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, що рано вранці 30 листопада співробітники "Беркуту" жорстоко розігнали Євромайдан в центрі Києва. Силові дії правоохоронців вже засудили лідери української опозиції і посли іноземних держав.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ