Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У минулому році на Львівщині перевірили 33 сміттєзвалища – у всіх випадках зафіксовані порушення

На сьогоднішньому засіданні постійної комісії з питань планування території, містобудування, архітектури та ЖКГ ЛОР депутати розглянули питання щодо виконання рішення обласної ради про експлуатацію Львівського сміттєзвалища в с. Грибовичі та про виконання обласної програми поводження з твердими побутовими відходами.
Начальник управління екології Богдан Матолич проінформував присутніх, що моніторинг стану навколишнього природного середовища проводиться регулярно. Протягом останнього року було проведено 33 перевірки сміттєзвалищ і 49 перевірок органів місцевого самоврядування – у всіх випадках були зафіксовані порушення. Також управлінець наголосив, що з 572 існуючих в області сміттєзвалищ лише 16 отримали дозвіл на розміщення і зберігання ТПВ. А проблемою, яка призводить до не виконання рішень сесій обласної ради та обласної програми поводження з твердими побутовими відходами є відсутність єдиного виконавця.
Також депутати з'ясували, що діяльність на львівському сміттєзвалищі ТОВ “Гафса” обмежується лише прибутковою частиною рекультивації, а саме – ТОВ “Гафса” здійснює лише технічну рекультивацію, тобто підготовку до видобування газу та дегазацію сміттєзвалища. А за даними експертів запаси газу сягають за різними оцінками від 26 до 30 мільйонів метрів кубічних. А жодних зобов'язань по неприбутковій частині рекультивації ТОВ “Гафса” не несе.
Комісія дійшла висновку що в області є служби, які якісно контролюють виконання обласної програми поводження з ТПВ, але немає єдиної структури, яка б відповідала за її виконання. Депутати вирішили винести це питання на розгляд сесії облради.
В роботі комісії з питань планування території, містобудування, архітектури та ЖКГ взяли участь голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації обласної ради Михайло Коваль, представники профільних управлінь Львівської обласної державної адміністрації та Львівської міської ради, директор ЛКП “Збиранка”, представник ТОВ “Гафса”, та експерти – представники наукових установ Львівщини. Про це «Гал-info» повідомила прес-служба Львівської облради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ