Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У минулому році на Львівщині виявлено 42 випадки порушень прав державної власності на води

У 2008 році Державна екологічна інспекція в Львівській області провела 146 інспекційних перевірок. За виявлені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності 96 осіб. Загальна сума штрафів - 8,160 тис. грн.
Серед виявлених під час перевірок порушень водоохоронного законодавства, зокрема, самовільний забір поверхневих прісних вод, порушення правил ведення первинного обліку та порушення режиму господарювання у зоні санітарної охорони на водозаборах.
Також у минулому році Держекоінспекцією виявлено 42 первинних водокористувачів, що проводили самовільний забір поверхневих вод без дозволу на спеціальне водокористування. За порушення прав державної власності на води, Держекоінспекцією нараховано 42 випадки нанесення збитків на суму 39,718 тисяч гривень. Самовільний забір поверхневих прісних вод виявлено на ТзОВ « Гравілат», СФГ» Герус», ВАТ « Кохавинська паперова фабрика», ФГ «СОМ», ТзОВ « Радехів- цукор», ЗАТ «Галичина», ФГ «Лелик», ФГ « Аква», СП «Бориславська нафтова компанія»,гр. Нецкар (Перемишлянський р-н), ПП «Каменський», гр. Шийко В. В. та інші. Про це «Гал-info» повідомили у Держекоінспекції Львівщини.
Зазначимо, що основним джерелом водопостачання в області є підземні води. Поверхневі води використовуються в обмеженій кількості, в основному, для рибоводних ставів, технічного водопостачання підприємств та в гірських районах – для господарсько-питного водопостачання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ