Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У минулому році на погашення заборгованості виплат, передбачених статтею 57 Закону України „Про освіту” за 1997-2002 роки, спрямовано 32,9 млн грн

У 2005 році на погашення заборгованості виплат, передбачених статтею 57 Закону України „Про освіту” за 1997-2002 роки, спрямовано 32,9 млн грн, або 20,7 % від нарахованої суми, — про це повідомила прес-служба Львівської ОДА з посиланням на начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Олега Демківа.
З початку цього року наша область одержала субвенцію з державного бюджету на погашення заборгованості з виплат, передбачених статтею 57 Закону України „Про освіту” педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів у сумі 16 млн. грн. Останній транш надійшов 12 квітня цього року і 14 квітня розподілений між установами освіти області.
Проте станом на 26 квітня на рахунках вказаних установ не використано понад 8 млн грн, або половина з отриманої суми. Значні залишки коштів зумовлені блокуванням виконавчими службами рахунків установ освіти на виконання судових рішень, прийнятих за позовами окремих освітян у минулих роках, і примусове стягнення на користь останніх усіх виплат всупереч порядку, визначеному Законом України „Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених Законом України „Про освіту” педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів”.
На думку головфінуправління, це призводить до незабезпечення виплат у розмірі 1/5 від нарахованих сум усім педпрацівникам і ставить у нерівні умови освітян області.
До кінця поточного року на реалізацію окремих положень статті 57 Закону України „Про освіту” надійде з державного бюджету ще 15,9 млн грн, які будуть передані освітянам згідно з чинним законодавством.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ