Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У минулому році правоохоронці видали мешканцям Львівщини близько 4 000 дозволів на отримання зброї

Головне управління МВС України у Львівській області у минулому році видало мешканцям Львівщини близько чотирьох тисяч дозволів на отримання зброї — про це «Гал-info» повідомив начальник відділу дозвільної системи управління громадської безпеки ГУ МВС України у Львівській області Володимир Цікало. Так, за його словами, на мисливську зброю було видано 1665 дозволів, дозволів для придбання пристрою для відстрілу гумовими кулями (гумостріли) — 1597, і 301 дозвіл на придбагазової зброї.
Як розповів Володимир Цікало, дозвіл для придбання мисливської зброї видають особам віком від 21-го року, дозвіл на придбання гумостріли – особам віком від 18 років.
Щоб отримати такий дозвіл від правоохоронців необхідно пройти медкомісію на об’єкт дозвільної системи, перед тим отримавши заключення від психіатра і нарколога. Також необхідно подати довідку про судимість або несудимість.
«Крім того, наші інспектори проводять перевірку місця проживання – чи є там умови для зберігання зброї, оскільки для неї обов’язково повинен бути металевий сейф», — зазначив Володимир Цікало.
Також особа, яка бажає отримати дозвіл на зброю, повинна написати заяву, в якій вказати, для чого їй необхідна зброя.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ