Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Здоров'я

У мирному протесті на робочих місцях взяло участь близько 2 тисяч медиків Львівщини

У протестній акції медиків, яка сьогодні, 1 березня, відбулась у Львові та області взяло участь близько 2 тис. осіб. Медичні працівники протестували на своїх робочих місцях, "озброївшись" бейджиками та плакатами із зображенням перевернутої чаші зі змією чорного кольору. Про це Гал-інфо повідомив голова ЛОО Вільних профспілок медичник працівників України Дмитро Репко.

За його словами, у Львові в акції, яка  пройшла в обласній клінічній лікарні та на станції швидкої допомоги, взяло участь близько 500 осіб. Тривав цей вияв солідарності з 9.00 до 13.00. Зокрема,  до обласної лікарні підтримати медиків приїхали таксисти із відповідними плаками.

Водночас Дмитро Репко повідомив, що адміністрація обласної лікарні намагалася протидіяти акції, а саме несподівано було організовану якусь конференцію, також були претензії до таксистів.

Дмитро Репко наголосив, що вимоги протестувальників залишаються тими ж: збільшення зарплат медиків, а також збільшення фінансування інших потреб медичної галузі. А саме медики вимагають, щоб на охорону здоров'я в державі виділяли не менше як 10% від ВВП, щоб зарплата медика була не меншою, як середня у промисловості, щоб було заборонено переводити медпрацівників на 0,5, а той 0, 25 ставки та відправляти їх в неоплачувані відпуски. Також львівські медики проти того, щоб в області був реалізований пілотний проект з реформування медицини. При цьому протестувальники готові провадити соціальний діалог з владою.     

 

   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ