Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У «Нафтогазі» дірка у 33 млрд грн, – Ющенко

Президент Віктор Ющенко заявляє, що дефіцит бюджету НАК "Нафтогаз України" становить 33 мільярди гривень. Про це він заявив на нараді з проблемних питань функціонування промислових підприємств. Передає Українська правда.

"Що робиться у НАК "Нафтогазі"? 33 мільярди гривень дефіциту! Більше, ніж дефіцит усього держбюджету! Дефіцит держбюджету – 31 мільярд, а дефіцит "Нафтогазу" – 33", - обурився Ющенко.

Крім того, за його словами, на кінець року НАК "Нафтогаз" матиме 8,5 мільярдів доларів боргу перед "Газпрому" через невибраний газ.

"Договір, який підписала наша прем’єр засвідчує, що ми на сьогодні маємо штрафів за невибраний газ – 7,5 мільярдів доларів, або приблизно 57 мільярдів гривень. Це 20% національного бюджету!", - заявив президент.

"За 10 місяців ми вибрали газу на 4 мільярдів доларів, половина з яких заплачена Нацбанком через кредити. А штрафів по завершенні року матимемо 8,5 мільярдів доларів. Удвічі більше, ніж за весь спожитий газ", - додав він.

Як відомо, раніше представник президента з питань міжнародної енергетичної безпеки Богдан Соколовський заявив, що "Нафтогаз" подав проект фінплану на 2010 рік з дефіцитом близько 21 мільярда гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ