Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Нагуєвичах виступатиме ансамбль пісню і танцю «Черемош» та народний камерний оркестр Франкового універститету

Львівський національний універститет планує відрядити у Нагуєвичі близько 80 студентів для участі у відзначенні 150 річчя з дня народження Івана Франка. Про це «Гал-info» розповів директор Студентського клубу Львівського національного універститету імені Івана Франка Юрій Герасименко.
За його словами Львівський національний універстет у Нагуєвичах представлятиме ансамбль пісні і танцю «Черемош» та народний камерний оркестр.
Народний ансамбль пісні і танцю «Черемош» Львівського національного університету ім. І. Франка працює вже протягом трьох десятиліть, застований весни 1963 року  . Основу колективу складають близько 80 талановитих студентів , об’єднаних у три групи : хорову , танцювальну й оркестрову. Програма колективу - це зразки фольклору західних регіонів України (Гуцульщини, Буковини, Бойківщини), а також деякі номери, що репрезентують цетральні терени нашої держави. Репертуар "Черемошу" містить яскраві вокально-хореографічні композиції, запальні народні танці, хорові твори у витончених обробках С. Людкевича, М. Леонтовича, Є. Козака, Ф. Колесси, М. Колесси, колоритні оркестрові композиції. Окремо слід виділити Літургію, різдвяну (коляди , вертеп) та шевченківську програми. Одна з останніх постановок " Черемошу" — вокально-хореографічна композиція "Гуцульське весілля", де у всій повноті представлено оригінальний весільний обряд мешканців Карпатських гір. Народний камерний оркестр Університету - це творча лабораторія аматорів-музикантів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ