Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У нас кожна виборча кампанія – зачарування, а потім дуже швидше розчарування і шалена критика, - Маркіян Лопачак

На думку голови фракції ВО "Свобода" в ЛМР Маркіяна Лопачака ситуація зі "Слугою народу" - це буде чергове розчарування, на яке, неначе на граблі, так люблять наступати українці. У нас кожна виборча кампанія – зачарування в комусь, а потім дуже швидше розчарування. Згодом починається шалена критика. Про це депутат сказав в ефірі ток-шоу "Говорить Великий Львів".

"На мою думку, ситуація зі «Слугою народу»  - це буде чергове розчарування, на яке, неначе на граблі, ми так любимо наступати. У нас кожна виборча кампанія – зачарування в комусь, а потім дуже швидше розчарування. Згодом починається шалена критика. Якщо взяти попередні вибори, у Львівській області більше 30% взяв «Народний Фронт», тільки-но розпочались перші скандали з партією, я не знайшов жодної людини, яка сказала «я голосував за «Народний Фронт». Але більше 30% чомусь проголосувало. Зараз знайшли когось нового, закохалися, повірили, але якщо запитати в людей щось конкретне, а чому, а яка програма, а що ці люди будуть робити, ніхто не дасть відповіді", - пояснив Лопачак.

Також він розкритикував тренд на нові обличчя в політиці. "Якщо ви спитаєте когось із представників або «Слуги народу», або партії «Голос», «а куди ви ішли, для чого і що ви збираєтесь робити?», вони почнуть говорити загальними фразами, що хочуть щось змінити, щось побороти. Але люди не мають банального розуміння, як це зробити. Тобто якщо говорити про "нові обличчя", наприклад партія «Голос», там Славко Вакарчук говорить, що треба «нові обличчя» обирати. Але всі забувають, що він також був народним депутатом вже від іншої політичної сили. Можна проаналізувати його ефективність як нардепа: скільки він засідань прогуляв, скільки він законопроектів він подав, як він голосував, як він відстоював позицію, що він зробив. Але коли людина сказала свідомо «голосуйте за нові обличчя», всі проголосували за «Голос». Більше того, багато представників, які йшли від «Голосу» ще два-три місяці були в інших політичних силах, декларували інші цінності. Наприклад, я член ВО «Свобода» з 1998 року. За цей партія була прохідна, непрохідна з різними рейтингами, були  скандали, були різні люди, багато доброго, були помилки, це є житті. Але ті погляди, що були в 98, залишились і до сьогодні". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ