Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У нас "повстанців", пане Зеленський, немає. У нас є російська агресія – Президент на "Суспільному"

Під час участі в телевізійних дебатах не «Суспільному телебаченні» Президент України Петро Порошенко засудив висловлювання кандидата в Президенти Володимира Зеленського, який назвав російських найманців і регулярні сили Російської Федерації, які воюють на Донбасі, «повстанцями ЛНР та повстанцями ДНР». Глава держави наголосив на тому, що це позиція є надзвичайно важливою.

«П’ять років, коли зусиллями дипломатичної команди, моїми зусиллями, ми сформували міжнародну світову коаліцію на підтримку України. П’ять років ми доводили світу, що в Україні російська агресія, що Росія забезпечила пряме вторгнення регулярних збройних сил і прийшла для того, щоб захопити українську землю і вбивати українців», - сказав Петро Порошенко.

«Термін про те, що є «повстанці ЛДНР» означає, що у нас немає Росії, що українці б’ються самі з собою, що ЛДНР має певний легітимний статус. І що в Україні є громадянська війна», - підкреслив Президент України.

«І я пропоную пану Зеленському самому обрати як він це пояснить українцям. І не тільки українцям, а пояснить усьому світові», - додав Петро Порошенко.

«Або це тотальна дрімуча некомпетентність, бо так він і «зелених чоловічків» визнає як повстанців. Або ми маємо позицію, просто блоком, який використовується виключно в російських штампах», - наголосив Глава держави.

«У нас «повстанців», пане Зеленський, немає. У нас є російська агресія. У нас є ворог Путін. Нам треба потужний і сильний Верховний Головнокомандувач, нам треба проукраїнський Президент, який здатен захистити Україну», - зазначив Петро Порошенко.

«Нам потрібна компетентна людина, яка не дозволить робити такі помилки. Мене це обурило», - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ