Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

У нас з Росією є спірні питання, – Азаров

Незважаючи на відновлення добросусідських відносин з Росією, у нас є спірні питання. Про це Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив сьогодні на 7-му засіданні Віденського економічного форуму, який проходить в Республіці Австрія. Про це повідомив Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ.

«Ми відновили добросусідські відносини з Російською Федерацією, зокрема, за товарообігом вийшли на докризовий рівень, але у нас все ще є ряд спірних питань», - заявив Микола Азаров.

За його словами, першим таким питанням є формула визначення ціни на російський газ, закладена у спільній угоді, яку підписав попередній український уряд у січні 2009 року.

«Нас також турбує будівництво «Південного потоку» – системи подачі російського газу у Південну Європу (у тому числі і в Австрію), котра разом з «Північним потоком» приблизно вдвічі зменшить завантаження української газотранспортної системи», – зауважив Глава українського Уряду. «Це для нас втрати, гранично невигідний варіант», - додав він.

Прем'єр-міністр України розповів про ініціативу української сторони разом з Росією та ЄС реконструювати газотранспортну систему України південного напрямку. «У результаті реконструкції, - зазначив Микола Азаров, - у кінцеву точку «Південного потоку» – Бургас – можна транспортувати той же об’єм газу, але цей проект буде в шість разів дешевшим».

«Я знаю про австрійсько-російські переговори щодо газових питань, але прошу віднестись до нашої ідеї конструктивно», - закликав Глава Уряду.

За його словами, «у України і в Австрії хороші відносини, і ніколи не було ніяких конфліктів».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ