Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«У нашому військовому календарі не має бути нічого спільного з країною-агресором», - Порошенко

Президент Петро Порошенко підкреслює, що Українська держава повертається до витоків власної історії, а політика історичної пам’яті знову стає українською. Про це повідомили в прес-службі Президента України.

«Наприкінці минулого місяця за моїм наказом начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко затвердив Програму заходів щодо відновлення та впровадження національних бойових традицій у Збройних Силах України. Армію остаточно очистять від усіх небезпечних рудиментів радянсько-російської ідеології, які негативно впливають на бойовий дух українського війська. Вони паморочать нам голову облудними пропагандистськими штампами, покликаними тримати нас на ментальній орбіті Росії», - наголосив Петро Порошенко під час відкриття фотовиставки «Герої».

«У нашому військовому календарі не має бути нічого спільного з країною-агресором», - підкреслив Глава держави.

Президент особливо відзначив, що за чотири роки в Україні було здійснено низку ефективних, результативних кроків, які зміцнили нашу національну ідентичність.

«Ми повертаємося до своїх витоків та власної української історії. Політика історичної пам’яті знову стала українською», - підкреслив він.

Петро Порошенко нагадав, що ще у 2014 році було покладено край «давній і дивній традиції святкувати головне військове свято в унісон з країною-агресором». «Саме тоді я скасував «Дєнь защітніка Атєчєства» і запровадив День захисника України, призначивши його на 14 жовтня – козацьке свято Покрови», - зазначив Президент.

За його словами, також 21 листопада минулого року вперше відзначали День Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. «Раніше його святкували 2 серпня, не замислюючись, що то лише дата першого стрибка парашутистів в Московському військовому окрузі», - нагадав Президент.

Глава держави також зазначив: «Наприкінці квітня своїм Указом встановив новий День українського прикордонника. Рівно сто років тому Слов'янська група Окремої Запорізької дивізії Армії УНР під командуванням полковника Володимира Сікевича, звільнивши велику частину Донбасу, вийшла на міжнародно визнаний кордон України з  військом донським. І тепер День прикордонника – 30 квітня».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ