Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У НАТО порадили Лукашенку поважати права громадян та заперечили «серйозне ворушіння» біля Білорусі

У Північноатлантичному альянсі (НАТО) заперечили «серйозне ворушіння» своїх військ біля білоруських кордонів, яке побачив поки чинний глава Білорусі Олександр Лукашенко.

Відповідь НАТО передає BBC, пише Громадське.

В альянсі запевнили, що присутність військ у східній частині дислокації НАТО «не становить загрози для жодної країни». Також додають, що присутність військ має оборонний характер.

У НАТО порадили Олександру Лукашенку поважати основоположні права своїх громадян.

Вчора, 22 серпня, Лукашенко вкотре заявив про «серйозне ворушіння» військ НАТО біля білоруських кордонів у Польщі та Литві. Лукашенко навіть привів у повну бойову готовність Збройні сили через це.

Іноземний вплив

Олександр Лукашенко постійно заявляє, що протести в Білорусі організовують з-за кордону. Він вже казав, що НАТО «брязкають гусеницями» біля західних кордонів Білорусі. Тоді в НАТО відповіли, що нічого такого не роблять.

«Нам не потрібні заморські уряди, нам потрібно своє керівництво. Нам пропонують нову владу, нам пропонують солдатів НАТО — чорношкірих, жовторотих і білявих. Нас хочуть одягнути в лапті та поганяти батогами», — казав політик.

Лукашенко щонайменше чотири рази зідзвонився з президентом РФ Володимиром Путіним, який пообіцяв підтримку безпеки у разі зовнішної загрози.

До того ж люди з Литви, Латвії, Польщі та України, на думку Лукашенка, наказують провести в Білорусі нові вибори.

Раніше Лукашенко називав опозиціонерів та протестувальників «вівцями, якими керують з-за кордону», згодом протестувальники стали безробітними з кримінальним минулим, а страйкарів він лякав «вулицею, де платять тільки за два дні» та іноземцями, що захоплять ринок. Згадав Лукашенко й українських шахтарів, які начебто займуть місця білорусів, які страйкують. В Україні цю заяву заперечили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ