Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Національному музеї у Львові презентуватимуть каталог «Іконостас церкви Св. Івана Богослова у Суховолі»

У вівторок, 31 березня, у Національному музеї у Львові імені А. Шептицького відбудеться презентація наукового каталогу Романа Зілінка «Іконостас церкви Св. Івана Богослова в Суховолі. Зі збірки Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького та приватної колекції о. Ростислава Гладяка». Каталог опубліковано з ініціативи пароха с. Суховолі о. Ростислава Гладяка та за підтримки братів Юрія та Володимира Лепецьких, уродженців Суховолі, -- повідомили «Гал-info» у музеї.
Видання присвячено дослідженню видатної пам’ятки українського іконопису середини XVII століття – іконостасові церкви Св. Івана Богослова с. Суховоля Городоцького р-ну, Львівської обл. У вступній статті автор розкриває історію створення іконостаса, детально розглядає розміщення ікон в ансамблі, проводить атрибуцію та датування творів. Укладений за уніфікованою схемою ґрунтовний науковий каталог подає вичерпну інформацію про кожну ікону зокрема. Дослідник вводить до наукового обігу чимале коло маловідомих пам’яток, а також здійснює реконструкцію пам’ятки.
Пропонований каталог є першим у серії видавничих проектів «Українські іконостаси», присвячених вивченню іконостасних комплексів, які зберігаються у фондах Національного музею у Львові імені А. Шептицького і в інших музейних та приватних колекціях.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ