Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Національному музеї у Львові відбудеться виставка «Іван Проців. Малярство. Графіка»

У середу, 4 квітня о 17.00 у Національному музеї у Львові ім. А Шептицького, що на просп. Свободи, 20, відбудеться відкриття виставки робіт Івана Проціва.

Про це йдеться у повідомленні Національний музей у Львові імені Андрея Шептицького у соціальній мережі Фейсбук.

1/1

Виставка «Іван Проців. Малярство. Графіка» триватиме з 5 квітня 2018 до 29 квітня 2018 року.

«Найголовнішу роль у творчих пошуках і здобутках Івана Проціва відіграють, безумовно, жіночі портрети. Пластика жіночого тіла, особлива м’якість силуетних ліній узгоджуються з його улюбленою декоративною манерою, яка демонструє місцеве закорінення, викликаючи очевидні асоціації зі впливами сецесії, популярними на початку ХХ століття», - сказав доктор мистецтвознавства Орест Голубець.

1/2

Іван Проців – яскравий представник сучасного образотворчого мистецтва, творчість якого помітною сторінкою увійшла як в історію української культури, де посідає чільне місце, так і в контекст європейської. Його мистецький доробок – це особливий світ художніх образів, діапазон звучання яких яскравий і багатогранний. Він не перестає вражати своєю духовною наснаженістю, широтою і майстерністю охоплення явищ буття, безмежністю інтерпретацій, неповторністю формально-пластичних ознак, особливою (авторською) технікою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ