Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Національному музею ім. А. Шептицького налічується 160 тис. експонатів, але показувати їх ніде

Львівському національному музею ім. Андрея Шептицького виділять приміщення для фондів. Про це сьогодні, 30 квітня, йшлось на громадських слуханнях «Проекту містобудівної документації реконструкції господарської будівлі на вул. Драгоманова, 42 у Львові».

 

За словами замовника документації, директора Національного музею ім.. Андрея Шептицького Ігоря Кожана, музей має найбільше художнє зібрання, понад 160 тис. одиниць, тому часто бракує виставкових площ, щоб показувати усі експонати. «Одвічні наші проблеми – це брак експозиційних площ та перевантаження фондових приміщень, незважаючи на великі площі музею, нам їх все одно катастрофічно бракує, тому це приміщення на вул. Драгоманова, 42 нам необхідне», - пояснив він.

 

Також Ігор Кожан зазначив, що роботи з реконструкції цього приміщення потрібно завершити до 2013 року. «Ми б дуже хотіли вкластись з роботами до цього часу, адже 2013 року музею виповнюється 100 років, оскільки саме століття тому Андрей Шептицький подарував музей всім хто відчуває себе українцем»

 

Земельна ділянка проектованої реконструкції розташована в межах історичного ареалу міста в Галицькому адміністративному районі на території Національного музею. На сьогодні на проектованій ділянці є нежитлова, недавно реконструйована будівля котельні та господарська будівля, яка підлягає реконструкції.

 

Загалом на ділянці, площею 655 квадратних метрів, планують побудувати фондосховища, службові та технічні приміщення, сходовий блок та гараж на два автомобілі.

 

Начальник відділу територіального управління міста, управління архітектури департаменту містобудування Юрій Верхола, зазначив, що при умові належного оформлення документів на землю, проект слід рекомендувати до подальшого затвердження.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ