Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Нацполіції буде створено управління для допомоги у боротьбі з кіберзлочинністю

Новий підрозділ увійде до складу Департаменту кіберполіції. Планується, що управління надаватиме підтримку не тільки поліцейським, а й іншим правоохоронним структурам. Про це йшлося, 3 жовтня, під час зустрічі Голови Нацполіції Сергія Князєва та керівника кіберполіції Сергія Демедюка з Міністром Великої Британії з питань безпеки паном Беном Воллесом.

Під час зустрічі сторони обговорили співробітництво поліцейських двох країн у боротьбі із кіберзлочинністю.

Міністр Великої Британії з питань безпеки Бен Воллес наголосив, що для кіберзлочинців немає кордонів, тому у боротьбі із ними важлива взаємодія поліцейських різних країн. 

«Дуже радий, що вже зараз ми говоримо про налагоджену взаємодію між підрозділами кіберполіції Великої Британії та України. Різновиди кіберзлочинів змінюються та постійно еволюціонують. І так само люди, які з ними борються, мають змінюватися», - зазначив пан міністр.

Керівник Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк наголосив, що співробітництво із кіберполіцейськими Великої Британії є цінним для українських поліцейських та корисним у протидії кіберзлочинам. За його словами, наразі вперше за останні кілька років поліцейські цих двох країн можуть безпосередньо обмінюватися оперативною інформацією. 

Під час зустрічі  українські поліцейські презентували британській стороні проект створення на базі Департаменту кіберполіції нового підрозділу.

«Планується, що завданням управління стане допомога по всім загальнокримінальним злочинам у державі, які мають кіберскладову. Управління зможе надавати допомогу будь-якому підрозділу в режимі реального часу не лише в поліції, а й іншим правоохоронним органам України», – розповів Сергій Демедюк.

Глава Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що одним із напрямків роботи підрозділу стане допомога не тільки правоохоронним, а й приватним структурам.

«Ми міняємо підхід до роботи, у тому числі, це стосується й захисту бізнесу від кіберзлочинів. Наша основна ідея – допомагати та захищати», – підкреслив очільник Нацполіції. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ