Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У НАЗК назвали прізвища нардепів, які не подали е-декларації

У Національному агентстві України з питань запобігання корупції назвали прізвища народних депутатів, які не подали декларації в Єдиний державний реєстр декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, - УНІАН.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник голови Національного агентства України з питань запобігання корупції Руслан Радецький повідомив сьогодні на брифінгу.

"Я зачитав, що 413 депутатів, майже всі депутати подали електронні декларації", - сказав Радецький.

Також він перерахував прізвища народних депутатів, які не подали електронні декларації: В'ячеслав Богуслаєв, Анатолій Гіршфельд, Ігор Шкіря, Юрій Шухевич, Олександр Онищенко та Сергій Клюєв.

Крім того, заступник голови НАПК на прохання журналістів прокоментував інформацію про нібито масові звільнення суддів, щоб не подавати декларації.

"Народні депутати поширили таку інформацію, що нібито судді звільняються для того, щоб не подавати електронні декларації. Це неправда, тому що чинним законодавством передбачено, що суддя як особа, яка звільняється з роботи, він також зобов'язаний подати електронну декларацію", - сказав Радецький.

Тому він пояснив, що за будь-яких обставин судді змушені подавати декларації.

Згідно з повідомленням ЗМІ, також не подала декларацію народний депутат Марія Матіос, оскільки перебуває на лікуванні.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ