Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У НБУ назвали найдорожчу пам'ятну монету

Найдорожчою пам'ятною монетою у першому півріччі 2019 року стала монета "25 років незалежності України". Про це УНН повідомили у відповідь на запит у прес-службі Національного банку України.

"Найдорожчою у першому півріччі цього року стала золота пам’ятна монета "25 років незалежності України", реалізована під час аукціону. Її вартість становила 166 779,00 грн", - повідомили у прес-службі.

"25 років незалежності України" - золота ювілейна монета номіналом 250 гривень з серії "Відродження державності". Монету випустили 2016 року тиражем 400 штук.

На аверсі монети розміщено: на матовому тлі напис півколом "Україна" (угорі), номінал "Двісті п’ятдесят гривень" (унизу); у центрі, на дзеркальному тлі, у колі зі стилізованого рослинного орнаменту — малий Державний Герб України, під яким — рік карбування монети "2016". На реверсі монети на тлі стилізованого букета зображено мапу України з жовто-блакитним прапором (елемент оздоблення — емаль) та написи "25 років" (над мапою), "Незалежності України".

Нагадаємо, за перше півріччя 2019 року Національний банк України реалізував пам’ятних та інвестиційних монет на суму 169,16 млн грн.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ