Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура  |  Спорт

У неділю, 15 липня, у Сприні відбудеться фінал Ігор Нескорених та нагородження учасників

У неділю, 15 липня, у Сприні відбудеться фінал Ігор Нескорених та нагородження учасників. А також відбуватиметься відзначення 74-ї річниці створення УГВР. Про це розповів голова Самбірської районної ради Віталій Кімак.

За його словами, уже традиційно його розпочинатимуть автопробігом зі Самбора так званим «повстанським маршрутом».

«Зустрічаємося о 9.00 у Самборі біля пам’ятника Бандері, звідти автоколона вирушає через села, де поховані повстанці, відвідують  музей національно-визвольних змагань у Чукві, відвідають могили загиблих бійців на Донбасі. О 13.00 розпочнуться урочисті заходи у Сприні за участі керівництва області депутатів, громадськості та самих учасників команд. Запланована урочиста хода учасників святкувань до пам’ятника засновникам УГВР, покладання квітів та поминальна панахида за борцями за волю України. Напередодні відбудеться конкурс патріотичної пісні – і, власне, його учасники презентуватимуть свою творчість – пісні, вірші. У Сприні діє музей криївка – там діюча експозиція. І там же ж будуть відео-презентації військових частин, і самі військові розповідатимуть про свою службу. Також відбудеться презентація мистецького волонтерського фотопроекту «Якби не війна». Ну і звичайно що буде польова кухня», - повідомив Віталій Кімак.

Нагадаємо, 10 липня, у селі Сприня Самбірського району на території спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття» імені Кирила Осьмака відбулося відкриття військово-патріотичного вишколу «Ігри Нескорених». Участь в урочистостях взяв голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Організаторами заходу є Львівська обласна рада, Львівська ОДА, районні ради і районні держадміністрації Самбірщини, Мостищини, Городоччини та Пустомитівщини. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ