Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У неділю у Львові стартує Органний фестиваль

Вже цього вікенду у Львівському органному залі стартує Дев’ятий міжнародний органний фестиваль, який триватме місяць. Понад 25 годин органної музики, цікаві ансамблі, всесвітні та всеукраїнські прем’єри чекають на його гостей.

Особливим буде перший день фестивалю – 14 липня. О 17:00 його передвідкриттям стане яскравий діджей-сет від молодіжного проекту [Angst]. Це поєднання атмосфери, “прямої бочки”, аналогово обладнання та живого перфомансу.

Відкриє органний фестиваль Валерія Балаховська, солістка Київського Національного будинку органної та камерної музики, заслужена артистка України. Цього вечора органістка зіграє найкрасивіші та найемоційніші пасакалії. Від творів Й. К. Керля, Й. С. Баха, Й. Пахельбеля до М. Регера, М. Колесси, О. Вермана, В. Гончаренка.

Цього року на ньому виступатимуть 12 органістів з України та з-за кордону. 

Зокрема, у Львів приїдуть Улла Кріґул (Естонія), Едмунд Боріц-Андлер (Хорватія), Міхал Шостак (Польща), Валерія Балаховська (Київ), Наталія Молдован (Хмельницький), Петро Сухоцький (Луцьк), Станіслав Калінін (Харків), Євгенія Бельмас (Київ), Ольга Чундак (Ужгород). З улюбленими програмами львів’ян висупатимуть солістки Органного залу Олена Мацелюх і Надія Величко.

Окрім вечірніх виступів та ланч-концертів обідньої пори відбудеться також нічний показ кіно під органні імпровізації Івана Остаповича у рамках Міжнародного кінофестивалю “Молодість”.

Також у рамках фестивалю з 22 по 28 липня відбудеться Органна резиденція – майстер-класи та зустрічі з відомими майстрами органної справи. Цьогоріч її професорами будуть органісти Володимир Кошуба (Київ), Петро Сухоцький (Луцьк), Надія Величко (Львів), органний майстер-реставратор Шандор Шрайнер (Ужгород) та автор монографій про органи України Сергій Каліберда (Львів). До участі в резиденції запрошують всіх охочих.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ