Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У неприбраних від снігу та сміття вулицях Львова винна низька зарплата двірників?

Основна причина того, чому вулиці міста погано прибираються двірниками від сміття, а взимку – від снігу, є брак фінансування ЛКП та низькі зарплати прибиральників. Про це в коментарі «Гал-info» заявив голова Личаківської райдержадміністрації Василь Білоус.
«Зараз в Личаківському районі на вулицях працюють прибиральники, які згрібають сніг з пішохідної частини, відкриваючи доступ до соціально важливих об‘єктів району. Працівники РДА контролюють цей процес. Щодо снігу на дахах будинків, то його ніхто не прибирає через те, що ЛКП для цього бракує людей, та засобів прибирання», – зазначив Білоус.
За словами Білоуса, чи не основною причиною того, чому вулиці міста погано прибираються, полягає в низькій зарплаті двірників. «Двірники отримують зарплату 500 грн на місяць, і вони виконують свою роботу власне на ці гроші. Тим більше, що їх мало. В Личаківському районі є 285 вулиць, і працює 8 ЛКП, які мають по 50 працівників-двірників. Це мало – близько 60 % від потреби, працюють прибиральниками старі люди, яки не в стані лазати та згрібати сніг по дахах, а молодь за такі гроші не хоче працювати, і це закономірно. Крім прибиральників, наприклад, в ЛКП, що обслуговує райони Пасічної-Медової Печери, є вакансії на головного інженера та інші посади», -- зазначив Білоус.
Крім того, каже Білоус, ЛКП не мають ні своїх прибиральних машин, ні іншого необхідного інструментарію. «ЛКП мають самі на себе заробляти гроші, щоб це було, але тут ми маємо подвійну проблему – з однієї сторони ЛКП має прибирати територію, ремонтувати мережі тощо, а люди платити квартплату. ЛКП, через брак кадрів та низькі зарплати це не робить, люди не платять. В результаті ми маємо заборгованість по квартплаті в цьому році в Личаківському районі в обсязі 1,5 млн грн, а загалом по Львову близько 50 млн.грн.», -- розповів Білоус.  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ