Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Німеччині ухвалили закон про возз'єднання родин біженців

Німецькі депутати підтримали зокрема і встановлення обмеження на в'їзд до Німеччини однієї тисячі родичів біженців на місяць, - DW.

Бундестаг у п'ятницю, 15 червня, підтримав пропозицію федерального уряду Німеччини щодо нових правил возз'єднання родин біженців із обмеженим (субсидіарним) ступенем захисту, який не означає надання притулку чи безстрокового перебування. Встановлюється обмеження: загалом до ФРН з метою возз'єднання таких родин має приїжджати до тисячі біженців на місяць. 370 депутатів підтримали пропозицію уряду, 279 проголосували проти, повідомляє агентство dpa. Нові правила почнуть діяти з 1 серпня.

До найближчих родичів належать дружина або чоловік, діти, а також батьки неповнолітніх біженців. Пріоритетним буде переїзд до ФРН маленьких дітей, важкохворих або людей, які стикаються з політичним переслідуванням на батьківщині.

Опозиційні депутати і правозахисники розкритикували нові правила як "колесо фортуни з шансом для небагатьох", оскільки на сьогодні в диппредставництвах ФРН за кордоном вже є 25 тисяч запитів на призначення дати подання відповідної заяви. У фракції Зелених наголосили, що правила не пояснюють, за яким саме принципом відбиратимуть тисячу родичів на місяць, що мають право приїхати.

Питання возз'єднання сімей біженців спричинило гостру дискусій під час укладення коаліційної угоди між консерваторами та соціал-демократами в Німеччині. На обмеженні числа родичів біженців, які мають право прибувати до ФРН, жорстко наполягали представники ХСС.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ