Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Новій Каховці львів’яни влучили у п’ять нагород

У Новій Каховці, де завершився розіграш Кубка України зі стрільби з лука, представники Львівщини вибороли п’ять нагород – одну золоту, одну срібну і три бронзові медалі.
Кубок України вже традиційно є заключним стартом всеукраїнських змагань літнього сезону. Цього разу боротьбу за почесний трофей на лукодромі „Динамо” в Новій Каховці вело 132 спортсмени, які змагалися як в особистому, так і в командному турнірі.
Особисті змагання чоловіків перетворилися на труімф бронзового медаліста Афін-2004 Олександра Сердюка. 28-річний харків’янин спочатку виграв кваліфікаційний турнір, а потім, впевнено здолавши всіх суперників на шляху до фіналу, у вирішальній дуелі з переконливим рахунком 113:102 переміг свого 23-річного земляка Олексія Гагаріна. Двоє земляків, щоправда зі Львова, зустрілися і в поєдинку за „бронзу”: 18-річний динамівець Андрій Дорожко виявився влучнішим за свого одноклубника Павла Лозюка – 112:109. Зазначимо, що п’ятим фінішув ще один львівський динамівець, бронзовий призер Олімпіади-2004 Дмитро Грачов, який лише нещодавно оговтався від серйозної травми плеча.
Представниця Львівщини піднялася на третю сходинку подіуму і в жіночому турнірі. В „бронзовому” фіналі досвідчена Наталя Білуха в запеклій боротьбі на один пункт виявилася влучнішою за харків’янку Вікторію Коваль – 104:103. А перемогу святкувала землячка останньої 17-річна Марина Веселовська, яка у вирішальній дуелі перемогла Алу Арініну з Чернівців – 109:105.
Якщо в особистих змаганнях львів’яни задовольнилися двома „бронзами”, то в командному турнірі в їхньому активі повний комплект нагород. Особливо відзначилися чоловіки. Перша команда Львівщини в складі Дмитра Дорожка, Дмитра Грачова та Ярослава Мокринського, обігравши в фіналі представників Рівненщини (217:208), зійшла на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. А друга команда нашої області, за яку виступали Олексій Кривоченко, Олександр Алексієнко, Денис Дудник та Мартин Сеник у зустрічі за третє місце були влучнішими за харків’ян – 212:207. Зазначимо, що в півфінальній зустрічі двох команд Львівщини кращим був перший склад – 211:208.
Турнірна доля звела дві команди Львівщини і в жіночому турнірі. І тут також сильнішою виявилася перша команда – 206:190. Наталя Білуха, Юлія Лобженідзе, Галина Добрєва та Зинаїда Бабяк в півфіналі не менш переконливо взяли гору і над лучницями Херсонщини – 210:185. А от на вирішальну дуель із збірною Чернівецької області наших дівчат не вистачило: перемогу святкували суперниці – 212:207. Замкнули трійку призерок харків’янки, які перестріляли команду Херсонщини – 212:200.
Отож, всеукраїнський літній сезон зі стрільби з лука завершено. А заключним акордом міжнародних стартів буде чемпіонат світу серед юніорів і кадетів, який найближчої суботи стартує в Мексиці. Зазначимо, що рівно половину складу збірної України, яку очолюють знані львівські фахівці, заслужені тренери України Марія Гавелко та Віктор Михайленко, становлять наші земляки. Зокрема, до юніорської команди (U-18) увійшли лише львів’яни – срібний призер першості світу-2004 серед кадетів Юрій Гавелко, Володимир Джула та Дмитро Марченко. За кадетську збірну (U-16)  виступатимуть Тарас Сенюк та Євген Марченко, а в складі команди дівчат (U-18) змагатиметься Олена Кушнірук.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ