Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Новому Кропивнику Дрогобицького району тривають рятувальні роботи

27 березня 2006 року в період з 10.00 год. до 14.00 год. на річці Стрий в районі населеного пункту Новий Кропивник Дрогобицького району спостерігався інтенсивний шугохід, з періодичним формуванням зажорів льоду та різкими коливаннями внаслідок цього  рівня води від 1, 7 до 3,2 м без загрози затоплення прилеглих територій. З огляду на ускладнення гідрологічної ситуації для оцінки обстановки  та вжиття необхідних запобіжних заходів  впродовж дня 27.03.06 року працювала оперативна група Дрогобицького РВ ГУ МНСУ до участі в роботі якої було залучено начальника піротехнічної групи 1-го аварійного рятувального загону МНСУ, представники Дрогобицького водного господарства, в.о. нач. відділу  з питань НС Дрогобицької РДА. За результатами проведеної роботи  були уточнені  місця ймовірних затоплень, кількість будівель, плани дій  на випадок необхідності  евакуації людей та встановлено, що потреби у проведені підривних  робіт немає - вони не призведуть до будь-якого позитивного результату.
За небезпечними ділянками можливого формування зажорів льоду силами мобільної групи Дрогобицького РВ ГУ МНСУ в Львівській області та представниками сільської ради було організовано постійне спостереження.
З 18 год. 27.03.06 року рівень води  на річці Стрий  в районі населеного пункту  Новий Кропивник  почали зростати. Активізувались заторні явища  з наступними  різкими підйомами  рівнів води вище критичних відміток. Зважаючи на загрозу затоплення на місце події було направлено мобільну оперативну групу  ГУ МНСУ в Львівській області на чолі з начальником управління цивільного захисту полковником вн. служби Присяжнюком  Г.Г. Було завчасно організовано  та проведено  евакуацію 38 чоловік із 8  житлових будинків, а в ніч з 27.03.06 року на 28.03.06 року  додатково 30 чол. із 15 житлових будинків, які потенційно могли потрапити у зону затоплення.
Всього за наслідками підйомів  рівнів води  в ніч 27 на 28 березня 2006 року  в с. Новий Кропивник Дрогобицького району  було евакуйовано 68 чол.
Всього в зону затоплення потрапило 29 господарств (житлові будинки, господарські споруди, присадибні ділянки, криниці), із них:
- затоплено 11 житлових будинків (вода сягала від 20 до 40 см);
- затоплено 29 присадибних ділянок та подвір’їв;
- затоплено 29 підвалів, з них 18 ґрунтовими водами;
- замулено 21 криницю;
- зруйновано дерев’яний настил пішохідного підвісного міста через річку Стрий внаслідок чого відсутнє сполучення з частиною села (48 будинків, 214 чол.);
- затоплено 1 культову споруду (рівень води до 5 см.);
- проведено евакуацію в межах населеного пункту 68  чол. з 23 житлових будинків в кількості 68 чол.
З 05 год. 30 хв. рівні рік почали поступово спадати.
Станом на 15 год.00 хв. 28.03.06 року вода в основному зійшла із затоплених присадибних ділянок і ввійшла в русло річки.
Після відновлення пішохідного переходу буде залучено для відкачки води з криниць та  підвалів житлових будинків мотопомпи, районну СЕС для хлорування криниць.
Всього було евакуйовано у вище розташовані будинки 68 чол., свійські тварини та матеріальні цінності. Евакуація людей, свійських тварин та матеріальних цінностей проводилось з 23 господарств, в двох будинках ніхто не проживає, з 4 господарств проводилась евакуація свійських тварин та матеріальних цінностей.
Відбулось виїзне засідання комісії з ТЕБ та НС Дрогобицького району, на якій прийнято рішення про виділення  8 м3 лісу для влаштування настилу підвісного пішохідного моста за рахунок коштів сільської ради. Проведено обстеження та подвірні обходи з складанням актів збитків по кожному господарству.   Після влаштування пішохідного моста буде вирішено питання про залучення мотопомп для відкачки води з підвалів та криниць, та СЕС району для проведення дезінфекції криниць.
Станом на 20 год. 00 хв.  28.03.2006 року влаштовано тимчасовий настил підвісного пішохідного моста. Про це повідомив прес-центр ГУ МНС України у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ