Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Новояворівську відбулась зустріч з громадою в межах проєкту "Твоє право на..."

фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
1/3
У вівторок, 14 вересня, в межах проєкту «Твоє право на…» у Новояворівську на Львівщині відбулась зустріч з громадою, під час якої йшла мова про протидію домашньому насильству, права на роботі, майно, добробут, підтримку ветеранів АТО/ООС, а також соціальні гарантії та медичні послуги.

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛОДА.

З мешканцями зустрілися: Уповноважена Верховної Ради з прав людини в західних областях України Світлана Семчишин, начальник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) Тарас Грень, начальник управління соціального обслуговування департаменту соціального захисту населення ЛОДА Тетяна Медвідь,  заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Міхалець.

«Кожна громада працює з певною категорією людей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Завдання органів влади допомогти таким людям та напрацювати механізми, які б були найефективнішими у роботі з ними. Третина населення Львівської області – це люди, котрі мають певний статус, тобто потребують турботи та опіки. З боку департаменту соціального захисту, напрацьовуємо обласні комплексні Програми у напрямку підтримки населення усі можливими способами», - зазначила Тетяна Медвідь.

Як зазначила Уповноважена Верховної Ради з прав людини в західних областях України Світлана Семчишин, проєкт «Твоє право на…» покликаний забезпечити жителів Львівщини правом на вчасну інформацію та доступність до органів державної влади, адже населення має знати про свої права й вміти ними скористатися.

У межах зустрічі присутнім також розповіли про обласні Програми на підтримку в напрямку соціального захисту населення окремих категорій людей: потерпілим від домашнього насильства, малозабезпеченим людям, учасникам АТО/ООС тощо.

За словами керівниці проєкту Галини Бордун, такі виїзди у громади стартували у серпні, а триватимуть до листопада.

«Наша мета – це допомогти мешканцям територіальних громад Львівщини, знати з якими питаннями вони можуть звертатися до територіальної громади, до органів державної влади, який пакет документів необхідно мати для отримання тих чи інших адміністративних послуг», - зазначила Галина Бордун.

Нагадаємо, що ініціатором проєкту є Львівська облдержадміністрація, а реалізують його за підтримки Уповноваженої Верховної Ради з прав людини в західних областях України Світлани Семчишин, Західного управління юстиції, Нацполіції спільно з департаментом соціального захисту населення Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ