Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Новояворівську відбувся семінар-нарада щодо питань задоволення релігійних потреб військовослужбовців

5-7 червня у Новояворівську на базі молодіжного реколекційного центру УГКЦ проходить семінар-нарада на тему: «Впорядкування питань задоволення релігійних потреб військовослужбовців». Про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ.
Участь у цьому семінарі беруть священики традиційних українських церков, які залучені до душпастирської роботи серед військових Збройних Сил та інших військових формувань України. Одним з елементів програми було проведення міжнародної міжконфесійної конференції у стінах Львівського Військового інституту ім. Петра Сагайдачного. Основною метою конференції було показати, чи не єдину на сьогодні, модель доброї і плідної співпраці Українського війська і Церкви. Адже, саме у військовому інституті існує систематична, і за словами командування інституту, корисна духовна опіка, яку надають молоді військові капелани.
В семінарі брали участь представники різних церковних конфесій, зокрема: Українська Греко-Католицька Церква, Українська Православна Церква (КП), Українська Православна Церква (МП), Українська Автокефальна Православна Церква, Римо-Католицька Церква, а також Об'єднання Християн Баптистів. УГКЦ представляли: владика Михаїл Колтун, Єпарх Сокальський, о. Богдан Манишин (Стрийська єпархія), о. Іван Гнатів (Самбірсько-Дрогобицька єпархія), о. Орест Путько (Івано-Франківська єпархія), о. Володимир Шидловський (Львівська Архиєпархія), о. д-н Степан Сус (Львівська Архиєпархія), о. д-н Руслан Коханчук (Києво-Вишгородська єпархія).
Конференцію розпочав заступник начальника інституту полковник Юрій Гусар, який звернув увагу на важливість духовного виховання майбутніх офіцерів. Також виступив настоятель військового храму Архистратига Михаїла, голова Центру Душпастирювання Військовослужбовців о. д-н Степану Сус, який зазначив що духовне виховання незалежно від конфесійної приналежності, повинно бути основним а подальший вибір конфесії залишається особистим для самих військовиків. д-н Степан акцентував також на важливості створення систематичних методів праці в Українському Війську.
 На семінарі відбулось представлення фільму про історію українського капеланства: «Воїни Божого Духа», який було зроблено зусиллями студентів Львівської Духовної Семінарії. Конференція закінчилась екскурсією по території Військового інституту. Учасники також завітали до військового храму Архистратига Михаїла.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ