Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Новояворівську відкрили пологовий будинок сімейного типу

15 листопада урочисто відкрито й освячено пологовий будинок сімейного типу (така модель пологового будинку, коли породіллю не ізолюють від контактів з рідними на час її перебування в цьому медичному закладі. – „Гал-іnfо”.) у Новояворівській районній лікарні №2 Яворівського району – повідомили „Гал-іnfо” в управлінні з питань внутрішньої політики Львівської ОДА.
Для реконструкції приміщення з районного бюджету виділено 49 тис. гривень Під сімейний пологовий будинок обладнано три палати, де встановлено по два ліжка для матерів і дві колиски для немовлят, два пеленальні столики. Окремо розташовані санітарна кімната з душовою, санвузол, палата для інтенсивної терапії новонароджених, а також кімната зі швецькою стінкою. Встановлено апарат пологової діагностики – кардіотопограф вартістю 22 тис. грн.
У заходах взяли участь голова райдержадміністрації Степан Новосядло, заступники голови райдержадміністрації Р. Станько, Б. Гельнер, І. Гевко, відповідальні працівники Львівського обласного управління охорони здоров’я та Яворівської центральної районної лікарні, Новояворівської районної лікарні №2.
Цього ж дня у селі Старичі відкрито і освячено амбулаторію загальної практики - сімейної медицини, яка підпорядковується Новояворівській районній лікарні №2. В амбулаторії обладнано стоматологічний, педіатричний, терапевтичний, оглядовий кабінети. На капітальний ремонт будівлі витрачено 22,5 тис. грн з районного бюджету. Підключено централізоване опалення, водопостачання, каналізаційну мережу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ