Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Олега Сенцова проблеми з нирками та серцем, - адвокат

У політв’язня Олега Сенцова, який голодує вже 39-й день, проблеми з нирками та серцем. Про це Уповноваженій Верховної Ради з прав людини повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе, який відвідав його 21 червня, - Громадське.

За словами адвоката, наразі Олег перебуває у медичній частині. Він п’є 3,5 літри води на день, також йому щоденно ставлять крапельниці, що додатково додає організму ще 2 літри води.

У Сенцова на 26-й день голодування стала криза, і, за словами Дінзе, його відвезли до лікарні за межі колонії. Там політв’язня намагалися примусово нагодувати, однак Сенцов відмовився.

«Лікарі не наполягали (на годуванні – ред) через можливий розголос і попросили забрати його назад до колонії разом із апаратом для примусового годування. Зі слів адвоката, в будь-який момент криза може повторитися», — повідомила Денісова у Facebook.

21 червня Посольство України вимагало від Росії надати Уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмили Денісовій першочерговий доступ до тюрем, де утримують політв’язнів Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка та Володимира Балуха.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини заявила, що є підстави вважати, що Олега Сенцова годують примусово. У зв'язку з цим омбудсмен просить Мін'юст звернутися до Європейського суду з прав людини.

Раніше повідомлялось, що адвокат Сенцова відвідає політв’язня 21 червня та передасть листи від президента.

20 червня генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд після переговорів з російським омбудсменом заявив, що політв’язень Кремля Олег Сенцов повинен бути помилуваний через гуманітарні причини. Ягланд сказав, що готовий у разі потреби подати прохання про помилування.

Україна звернулася до генсека Ради Європи з листом щодо українських політв'язнів в РФ.

Також чеські депутати закликали звільнити Сенцова та інших українських політв’язнів. Крім того, Польща закликала РФ звільнити Сенцова та інших українських політв'язнів.

Познер, Звягінцев та інші культурні діячі Росії звернулися до Путіна з закликом звільнити Сенцова.

Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що після звернення російських культурних діячів позиція Кремля щодо українського політв’язня, режисера Олега Сенцова не змінилася. 

Під час «прямої лінії» 7 червня Путін заявив, що «ще не думав» про можливість обміну Сенцова.

14 червня Європарламент підтримав резолюцію щодо негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів Кремля.

Політв'язень Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня оголосив голодування. Він вимагає звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля.  28 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Він почав голодувати перед Чемпіонатом світу з футболу, який проходить у Росії, щоб привернути увагу якомога більшої кількості людей.

Громадське 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ