Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Пакистані затримали 5 тисяч осіб у справі про вибух у Лахорі

Влада Пакистану заявляє про затримання п’яти тисяч осіб у справі про вибух у парку Лахора на Великдень, внаслідок якого загинули щонайменше 70 людей.

Як повідомив міністр провінції Пунджаб Рана Санаулла, згодом слідчі відпустили всіх, крім 216 підозрюваних.

За його словами, спецоперації проводили спільно поліція і представники антитерористичного відділу і розвідки. У майбутніх рейдах братимуть участь також і військові сили, й воєнізовані угруповання, додав міністр.

Вибух у місті Лахорі на сході Пакистану прогримів 27 березня біля входу в багатолюдний громадський парк у центрі міста і дитячого майданчика в той час, коли в парку святкувала Великдень громада місцевої християнської меншини.

Відповідальність за напад узяло на себе ісламістське угруповання «Джамаат-уль-Ахрар», речник якого заявив, що напад був спрямований саме проти християн. За його словами, це «сигнал» прем’єр-міністрові Пакистану Навазові Шаріфу, для якого пакистанська провінція Пенджаб, центром якої є Лахор, є політичною базою підтримки.

Раніше цього місяця прем’єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф заявив про офіційне визнання у Пакистані Великодня й індуїстського свята Холі, яке відзначають релігійні меншини країни.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ