Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У парковій зоні Львова збудують комплекс апартаментів розміром 1,5 футбольного поля

Після двох років судової тяганини навколо земельної ділянки у Львові на вул. Довбуша, 15 сторони – Регіональний ландшафтний парк «Знесіння» та ТзОВ «Архібуд» вирішили домовитися. Про це йшлося сьогодні, 11 листопада, під час прес-конференції у Львівському прес-клубі.

«Архібуд» відмовився від ідеї будівництва житла на орендованій спірній земельній ділянці. Тепер у планах ТзОВ – спорудження готельно-рекреаційного комплексу. Крім цього, «Архібуд» бере на себе зобов’язання залагодити найбільш гострі питання функціонування парку.

Як повідомив співзасновник ТзОВ «Архібуд» Віктор Коць, з 3 га орендованої земельної ділянки під забудову потрапить 0,77 га, решта території, де буде улаштований ландшафтний парк, в перспективі буде передано «Знесінню».

«Це буде малоповерхова забудова – 3-4 поверхи. Ресторани, конференц-зали, басейн. Внутрішній простір готельного комплексу апартаментного типу становитиме 1,5 футбольного поля з розміщенням ландшафтних осередків. Тут будуть ресторани, конференц-зал, підземний паркінг. У парку – декоративні рослини, каскад водоспадів, ігрові майданчики, пішохідні стежки пов’язані з відпочинковими у парку тощо. Відвідувачі парку зможуть вільно дістатися до будь-якої ділянки комплексу», – розповів В. Коць. За попередніми підрахунками, інвестиції у проект сягнуть цифри з шістьома нулями у доларах, додав В. Коць.

«Архібуд» вже подав документи на вироблення історико-будівного та містобудівного обґрунтування. Після цього відбудуться громадські слухання.

Проте компромісне рішення не означає, що «Знесіння» відмовляється від своїх вимог щодо цієї ділянки. Юрисконсульт РЛП «Знесіння» Софія Шутяк наголосила, що адміністрація парку «триматиме руку на пульсі справи». Водночас адвокат Дмитро Гудима зауважив, що немає сенсу парку вв’язуватися у нові судові процеси, оскільки компроміс вже знайдено.

Довідка.

28 жовтня 2009 р. після двох років судової тяганини Галицький районний суд м. Львова закрив провадження в адміністративній справі про визнання нечинними ухвал Львівської міської ради, якими земельна ділянка на вул. Довбуша, 15 була передана в оренду ТзОВ «Архібуд», повідомивши сторони, що справа має розглядатися у порядку господарського судочинства. Усі сторони спору погодилися з таким рішенням суду, оскільки за час розгляду справи у Господарському суді Львівської області та Галицькому районному суді м. Львова у порядку адміністративного судочинства судова практика у такого роду справах в Україні стала однозначною: якщо акт органу влади надає особі певне право (власності, оренди тощо), спір про нечинність такого акту розглядається у порядку цивільного чи господарського судочинства відповідно до визначеної процесуальним законом підвідомчості.

На початку лютого 2009 р. прокуратура Львова опротестувала незаконну ухвалу ЛМР №2260 від 4 грудня 2008 року, якою депутати змінили цільове призначення ділянки у парку Знесіння (вул. Довбуша, 15) на землі житлової забудови.

Встановлено, що ухвала Львівської міської ради №2260 від 4.12.2008 року «Про внесення змін та доповнень до ухвали міської ради від 05.07.2007 р. №1023» прийнята з порушенням вимог чинного Земельного кодексу України, Закону України «Про природно-заповідний фонд України». За результатами проведеної перевірки, прокуратурою міста принесено протест на зазначену ухвалу ЛМР № 2260 від 4.12.08 р.

Окрім того, розглянувши клопотання парку, Господарський суд Львівської області призупинив дію двох оскаржуваних ухвал №612 і 1023 зі змінами і доповненнями (у тому числі і ухвалу № 2260), таким чином заборонивши ЛМР, її виконавчим органам, комунальним підприємствам та ТзОВ «Архібуд» вчиняти будь-які дії, які пов’язані з користуванням чи розпорядженням земельною ділянкою на вул. Довбуша, 15 до вирішення справи по суті».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ