Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Парку Культури розмістять портрети полеглих вояків і презентують велику книгу спогадів їхніх родин

Як повідомили Гал-інфо у пресслужбі Парку культури, 22 серпня о 15:00 у Парку Культури відбудеться презентація великого тритомного видання споминів родин загиблих українських воїнів у війні на Донбасі.

Авторка книги — львівська військова журналістка і волонтерка Ірина Вовк збирала спогади по усій Україні, про бійців різних підрозділів.

В рамках презентації книги у парку розмістять 155 портретів загиблих воїнів з усієї України, історії про яких увійшли до книги. Ми згадаємо полеглих бійців і побачимо їхні обличчя. Спогади про загиблих українських вояків зібрані й художньо адаптовані, — це потреба людської пам’яті, пам’яті серця про незабутніх. Це непроминальний біль живих, їхня туга за втраченим, а також нагадування людям цивільним, хто заплатив найдорожчу ціну за їхній спокій і добробут. Тритомник умовно розділений на три частини: "Іловайськ", "Донецький аеропорт", "Дебальцеве", хоча книга включає ще десятки боїв по лінії фронту. Вояки оживають у спогадах матерів і батьків, братів і сестер, дружин і дітей, щоб ми не змарнували історичного шансу Незалежності.

Окрім того, у рамках проекту в Парку Культури встановлять нову інсталяцію, присвячену трагічним подіям в Іловайську (проект "Календар війни" у Парку Культури). Із 4 до 31 серпня українські вояки мужньо вели боротьбу за стратегічний Іловайськ. А через нівелювання ворогом усіх домовленостей, сотні бійців були розстріляні у так званому "зеленому коридорі" 29 серпня. Це вже третій епізод інтерактивного пам’ятника у Парку Культури, встановленого з ініціативи та власними силами його працівників. Першим епізодом став макет літака ІЛ-76, який збили проросійські бойовики над Луганськом. Другим — деактивований снаряд установки БМ-21 "Град", саме такими снарядами російські війська з території РФ розбили табір ЗСУ у Зеленопіллі.

У презентації також візьме участь музикант Юрій Йосифович, який представить кілька пісень про українське воїнство із проекту "Серце. Нова автентика".

Парком щодня прогулюються тисячі людей, які часто забувають, що російсько-українська війна триває досі; окрім того, пам'ять про перемоги і поразки українського війська – це також елемент культури, який формує національну свідомість і свідомість кожного із нас. Цей пам'ятник нагадує, що цінність людського життя – найбільша, бо чи не кожен бій — втрата для армії, а кожне життя – надірваний світ цілої родини.

Посилання на подію у Фейсбук.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ