Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У парламенті обговорили стан і перспективи розвитку ЗСУ

Як повідомляє 2 липня Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України, 1 липня 2020 року відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки.
Фото ВРУ

У засіданні Комітету взяв участь Головнокомандувач Збройних Сил України Р.Хомчак, який поінформував членів Комітету про стан та перспективи розвитку Збройних Сил України, а також про поточну ситуацію в районах проведення операції Об’єднаних сил та на адміністративній межі з тимчасово окупованим Кримом.

Під час засідання розглядалося питання щодо погодження Комітетом змін до основних показників державного оборонного замовлення на 2020-2022 роки.

За результатами розгляду пропозиції Комітету з питань зовнішньої політики та міжнародного співробітництва про визначення Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки головним з підготовки і попереднього розгляду проекту Закону ʺПро Національне агентство України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федераціїʺ №3057 члени Комітету ухвалили рішення звернутися до Голови Верховної Ради України щодо підтримки зазначеної пропозиції.

Також було розглянуто пропозицію Комітету з питань економічного розвитку про визначення його головним з підготовки і попереднього розгляду проекту Закону ʺПро внесення змін до Закону України ʺПро національну безпеку Україниʺ (щодо включення доктрини економічної безпеки України до елементів планування у сферах національної безпеки і оборони)ʺ №3433, яку Комітет не підтримав і вирішив звернутися до Голови Верховної Ради України з пропозицією залишити Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки головним з підготовки і попереднього розгляду згаданого законопроекту.

Керівники робочих груп, утворених у Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки, поінформували про результати роботи щодо напрацювання законопроектів.

Також під час засідання відбулася презентація проекту Закону про трансформацію Державного концерну ʺУкроборонпромʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ