Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У парламенті розпочався процес переформатування політичних сил,- експерт

Входження Романа Забзалюка у фракцію «РЕФОРМИ ЗАРАДИ МАЙБУТНЬОГО» стало першою сенсацією нової парламентської сесії. Однак відкинувши емоції та проаналізувавши ситуацію, можна стверджувати, що в українському парламенті почався бурхливий процес переформатування політичних силнапередодні цьогорічнихвиборів». Про це журналістам заявив директор Центру суспільно-інформативних технологій “Форум” Валерій Димов.

«Найбурхливіший етап передвиборчої кампанії припаде на весну, хоча офіційний старт кампанії - згідно з прийнятим законом - буде данийлише у червні . І можна з упевненістю сказати, що вже до червня розстановка політичних сил у парламенті чи не докорінно змінить свою конфігурацію», - переконаний політолог.

«СьогоднішнєвходженняЗабзалюкауфракціюРибаковавжезмінилорейтингдепутатськихфракцій, - зауваживаналітик,-фракція «Реформи заради майбутнього» кількісно «обійшла» фракціюЛитвина. У «реформаторів» відсьогодні – 21 штик, у «литвинців» - лишається 20 і не факт, що фракція Народної партії до весни не втратить ще кілька голосів, адже максимум, що світить Володимиру Литвину на виборах – це домовитися з «регіоналами» про 2-3 місця у їхній прохідній частині. Політичне ж майбутнє решти депутатів цієї фракції буде залежати виключно від них самих.

«Ситуаціязфракцією «Реформи заради майбутнього» інша, - повідомивДимов, - задеякоюінформацію, Ігор Рибаков виношує амбітні плани збільшити кількість своїх «бійців» мінімумдо 25-ти. У такому випадку «реформатори» стануть другою – після «регіоналів» - фракцією в парламентській більшості з усіма випливаючими наслідками, залишивши позаду не тільки фракцію Литвина, а й комуністів. Звісно, в такому випадку акція фракції Рибакова – особливо під час голосування за стратегічно важливі для влади законопроекти- перетвориться з золотої на платинову. Хоча вже й зараз «Реформи заради майбутнього» впливають на голосування, своїми двадцятьма голосами інколи вирішуючи долю голосування за той чи інших проект закону, який, приміром, не підтримують комуністи. З останніх прикладів – голосування за архіважливий для уряду законопроект про реструктуризацію Укрзалізниці. Якби не фракція «Реформи заради майбутнього», закон тодіне пройшов би через сесійну залу».

Аналітиктакожпереконаний, що «у Рибакова є усі шанси збільшити кількість своїх «бійців» до 25 – передусім, зарахунок «бютівців», якірозуміють, що в їхній політичній силі центри впливу серйозно змістилися і політику партії сьогодні формує не ЮВТ, азовсіміншілюди».

«Позафракційним, яких сьогодні в парламенті 26,перед виборами теж,звісно,краще «встрибнути» у перспективний політичний «човен», а не гребти самотужки. Тому не виключаю, що вони – також непоганий «кадровий резерв» для Ігоря Рибакова», - зауважив експерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ