Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гарячий підрахунок голосів: представники ОПОРИ намагались добутись на ДВК

1/2
"Представники ОПОРи намагаються увірватись в приміщення ДВК у с.Пасіки - Зубрицькі після 20.20, грубо порушуючи закон. Водночас у приміщені перебуває представник ОПОРИ". Про це написав Андрій Семенюк на своїй сторінці на ФБ, розмістивши відео суперечки.

У відповідь у коментарях Олександр Неберикут написав: "Намагаються повернутися на ДВК, а не "увірватися", де перебували з 18:00 і звідки їх виштовхав працівник комунального підприємства".

Згодом стало відомо, що напередодні сталася виборча суперечка між представниками ОПОРИ і спостерігачем одного з кандидатів на посаду голови Давидівської громади Ігорем Сліпецьким. Було викликано поліцію. Отож, і "опорівці", і Ігор Сліпецький вийшли з приміщення дільниці: писали заяви і пояснення. Саме минула восьма година вечора. ДВК зачинилась. Представники "ОПОРи" намагались дістатись в приміщення дільниці через інші двері. Згаданий працівник комунального підприємства їх не пустив.   

Додамо, що сьогодні, 18 грудня, у шістьох об'єднаних громадах на Львівщині, що налічують майже 50 тис. виборців, відбудуться перші вибори. Окрім міських і сільських голів, обиратимуть також 140 місцевих депутатів.

Зокрема, відбулись вибори у Давидівській ОТГ. Тут обирали голову Давидівської сільської громади та 26 депутатів громади, 9,8 тис. виборців. Окрім Давидова до складу нової громади увійшли ще 11 сіл.

Кандидати на голову Давидівської сільської громади.

Андрій Баран (24 роки). Іде самовисуванцем, навчається в Українській академії друкарства.

Віталій Дяків (22 роки). Є головою Давидівської сільської ради. Балотується як самовисуванець. Однак кілька днів назад «Батьківщина» разом із «Народним контролем» та «Громадянською позицією» офіційно заявили про підтримку Дяківа на виборах голови Давидівської громади.

Володимир Керницький (51 рік). Тричі обирався сільським головою Пасік-Зубрицьких (у 2010, 2014 та 2015 роках). Від грудня 2013 року по березень 2014 року працював також головою Пустомитівської райдержадміністрації. Усі рази балотувався як самовисуванець.

Михайло Кравець (58 років). Виконавчий директор пустомитівської районної асоціації «Громади Пустомитівщини». У 2010 році став депутатом Пустомитівської районної ради від партії «Сильна Україна», у 2015 році балотувався туди ж від БПП «Солідарність», однак не пройшов (набрав 25%). Є радником народного депутата від БПП «Солідарність» Богдана Дубневича.

Фото - Справжня варта.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ