Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У печері у польських Татрах знайшли тіло одного з розшукуваних спелеологів

Вчора, 22 серпня, рятувальники виявили тіло одного з двох спелеологів, ув'язнених у Великій сніжній печері, пошуки яких тривали від минулої суботи.

У Великій сніжній печері у польських Татрах рятівники виявили тіло одного з двох спелеологів, яких розшукували від минулої суботи. Про це вчора ввечері поінформував черговий рятувальник волонтерської рятувальної служби у Татрах (TOPR) Кшиштоф Длуґопольський, - передає Польське Радіо.

Від суботи у Великій сніжній печері, що є найдовшою і найглибшою печерою у Польщі, тривають пошуки двох ув'язнених там спелеологів. Члени одного з вроцлавських спелеоклубів під час вивчення невідомих дотепер коридорів татранської печери були відрізані водою, що затопила частину коридора. Чотирьом їхнім колегам вдалося вийти з печери і повідомити рятувальників.

Добровольча служба рятувальників у Татрах (TOPR) за підтримки своїх словацьких колег безперервно розширювала тісний коридор, використовуючи вибухівку, аби дістатися до можливого місця ув'язнення чоловіків. Як сказав керівник TOPR Ян Кшиштоф, пошуки у таких екстремальних умовах надвичайно важкі та ускладнені.

У четвер ввечері рятівники натрапили на тіло одного із розшукуваних спелеологів. Керівник TOPR під час проведння акції зазначав, що шанси, що спелеологам вдалося вижити у таких екстремальних умовах, є невеликими. У печері постійно зберігається температура приблизно 4 градуси Цельсія.

Очільник TOPR Ян Кшиштоф заявив, що акція з підняття тіл спелеологів з Великої сніжної печери у Татрах може тривати декілкьа днів або тижнів. Рятувальники вважають, що тіло другого спелеолога знаходиться трохи далі.

Нагадаємо, у польських Татрах пройшла потужна буря, блискавка влучила у групу туристів, троє загинуло.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ