Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Пентагоні відкинули припущення про співпрацю Туреччини та ІД

Американське військове командування відкидає припущення про те, що Туреччина співпрацює з терористичним угрупуванням "Ісламська держава", в тому числі шляхом контрабанди нафти з території Сирії. Про це заявив офіційний представник угруповання військ США, що беруть участь в контртерористичній операції в Іраку і Сирії, полковник Стів Уоррен.

Коментуючи на прохання журналістів заяви представників міністерства оборони Росії про причетність Туреччини до контрабанди сирійської нафти з районів, підконтрольних ісламістам, С.Уоррен сказав: "Ми рішуче відкидаємо будь-які припущення про те, що Туреччина співпрацює з угрупованням ІД. Це просто смішно. Туреччина входить до складу антитерористичної коаліції і бере участь у військово-повітряній операції проти ІД".

Він також зазначив, що "контрабанда нафти в цьому регіоні йде десятиліттями" і США разом зі своїми союзниками по коаліції продовжать нанесення ударів по об'єктах ІД, використовуваним для отримання прибутку від незаконного продажу сировини.

Раніше в Міністерстві оборони Росії повідомили про наявність доказів, що президент Туреччини та його сім'я мають пряму вигоду від незаконної контрабанди нафти з території Сирії та Іраку, яка наразі контролюється "ІД".

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ