Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У першому турі виборів президента будуть всі три лідери опозиції, - Яценюк

У першому турі президентських виборів будуть брати участь лідери всіх трьох опозиційних політичних сил. Про це заявив лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк в ефірі "5 каналу" в суботу.

Яценюк нагадав, що таке рішення було ухвалене ще в травні 2013 року.

"Щодо єдиного кандидата ми вже частина переговорів провели і їх оприлюднили офіційно, оскільки 18 травня минулого року ми підписали Угоду трьох політичних сил, де чітко визначилися з тим, що єдиний кандидат отримає підтримку в другому турі", - зазначив він.

"Ця Угода була підписана, і має виконуватися. Угода чітко сформулювала наступний підхід: у першому турі всі кандидати від опозиції проходять як праймеріз, а в другому турі той, хто отримає найкращий результат, отримає підтримку всіх опозиційних сил", - нагадав Яценюк.

За його словами, "на даному етапі офіційно нічого не змінилося".

"Тут важливо усвідомити, що таке перемога. Перемога - це не стати президентом, а змінити країну, а один президент не здатний це зробити. Тому наша перемога полягає в тому , щоб три опозиційні сили в 2014 році сформували єдину команду - переможницю європейських змін", - заявив політик.

"Ця команда не просто піде на вибори, не просто їх виграє, а доведе всьому світові, що Україна здатна проводити зміни, і що після 2015 року вона буде фактичним членом Європейського Союзу", - зазначив Яценюк.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ