Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У першому ж тендері до Олімпіади-2022 помітили корупцію

ДП "Олімпійська надія-2022" скасувало тендер на розроблення техніко-економічного обґрунтування для проведення зимової Олімпіади-2022 в Україні. Про це йдеться в "Віснику державних закупівель".

Відповідно до офіційного обґрунтування, "здійснення закупівлі стало неможливим внаслідок непереборної сили". Закупівлю було скасоване рішенням комітету з проведення конкурсних торгів ДП "Олімпійська надія-2022" від 1 листопада.

У той же час, французька компанія ABEST, яка брала участь в торгах, ще 26 вересня 2011 року подала скаргу на процедуру проведення закупівлі до Антимонопольного комітету, повідомляє УП.

У ній скаржник просив "призупинити Процедуру закупівлі … у зв'язку з перевіркою правоохоронними органами членів комітету з конкурсних торгів та представників учасника торгів Кленхар Партнер Консалтинг на предмет виявлення в їх діях ознак злочину, а також з метою недопущення вчинення корупційних дій з боку зазначених осіб".

Згідно з листом Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ до представників ABEST від 4 листопада, "за результатами перевірки… вбачаються окремі ознаки правопорушень у сфері службової діяльності".

Антимонопольний комітет рішенням від 7 листопада 2011 року відмовив у розгляді скарги через те, що замовник (ДП "Олімпійська надія-2022") встиг визнати торги такими, що не відбулися.

Як повідомляла "Українська правда", переможцем тендеру на розробку ТЕО для зимової Олімпіади-2022 в Україні була австрійська компанія "Klenkhart & Partner Consulting".

Ціна пропозиції становила 425 тисяч євро. Термін виконання робіт - 55 днів.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Держагентства з інвестицій, двоє учасників торгів не надали документації, що відповідає вимогам закону.

У той же час, під час процедури розкриття конкурсних пропозицій було оголошено, що всі учасники подали повний пакет документів.

Найнижчу ціну (155 000 євро) запропонувала французька компанія "Albertvilloise d'etudes et de services techniques" (ABEST).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ