Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У перспективі через нафтопровід Одеса-Броди можна транспортувати близько 7-8 мільйонів тонн нафти – Віктор Янукович

«Ми зараз працюємо над тим, щоб об‘єднати інтереси власників нафти. Після того, як нафтопровід Баку-Тбілісі-Джейхан буде заповнений, і там будуть надлишки нафти, а це прогнозується на друге півріччя 2008 року, то виникне питання, а як її далі транспортувати. Тому сьогодні власники нафти ведуть з нами переговори, яким чином вирішувати це питання», – про це вчора, 30 січня, під час прес-конференції у Львові сказав прем‘єр-міністр Віктор Янукович.
 «Є декілька шляхів вирішення цього питання. Один з них – це створення нафтотранспортного консорціуму. Нафта нафтопроводом може транспортуватися до Карлуп в Чехії, це дуже швидко можна зробити і в цьому напрямку можна транспортувати близько 7-8 мільйонів тонн нафти. Далі можна добудовувати цей нафтопровід до Плоцька, Гданська – це ще збільшить об‘єм транспортування нафти до 20 мільйонів тонн. Це реальна можливість використання цього нафтопроводу», – зазначив прем‘єр.
Водночас він додав, що «ми поки що не бачимо активності з боку інвесторів з Європи – як Польщі, так і Чехії».
«Наразі є заяви, є намагання, однак поки що немає конкретних дій. Ми зараз ініціюємо якомога пришвидшити цей процес. Водночас ми будемо ініціювати зібрання переробників цієї нафти, споживачів з Європи і власників нафти. Безумовно, ми також зацікавлені брати активну участь як у транспортуванні цієї нафти, так, можливо, і в її переробці на території України, оскільки ми маємо потужності і у Львівській, і в Івано-Франківській областях. Можна модернізувати всі нафтопереробні потужності і таким чином частину цієї нафти переробляти на території України. Це також входить в наші плани», – наголосив Віктор Янукович.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ