Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Первомайську паралельний підрахунок показав перемогу опозиціонера

За результатами паралельного підрахунку протоколів з мокрими печатками по 132 округу переміг опозиціонер Аркадій Корнацький.

Про це Українській правді повідомив Анатолій Гриценко.

Так, за результатами паралельного підрахунку, за Корнацького віддали 29670 голосів, а за його опонента "регіонала" Віталія Травянка – 25481.

Підрахунок проводився під камери в присутності рухів Чесно, КВУ, Опора.

Водночас Миколаївський окружний адмінсуд сподівається, що члени ОВК 132 добровільно привезуть протоколи з дільниць для перерахунку, передає  podrobnosti.mk.ua.

Між тим в ОВК132 не знають як діяти в цій ситуації, тому що вони передали протоколи Державній виконавчій службі, що суперечить закону.

"Члени комісії погодилися, що фактично Державна виконавча комісія й силовики вкрали в них документи, тому що вони не мали права їх передавати", повідомляє видання.

Крім цього, не було складено ніякого акту прийому-передачі цих документів, - додає журналіст.

Додамо, що забрати протоколи й бюлетені в ДВС назад в окружкомі теж не хочуть, тому що побоюються, що документи могли бути зіпсовані або сфальсифіковані й це може викликати кримінальну відповідальність для всіх учасників скандалу.

На даний момент окружком підготував заяву до ЦВК із проханням роз'яснити їм подальші дії, тому що самостійно вони не знають, що робити, передає НикВести.

Раніше окружком просив суд скасувати рішення про примусову доставку оригіналів протоколів на засідання суду.

Також ОВК 132 просив зробити перерву в засіданні для того, щоб члени комісії змогли безперешкодно доставити до суду копії протоколів, оскільки зараз вони не можуть цього зробити, бо перебувають в оточенні бійців спецпідрозділу Беркут.

Як відомо, самовисуванець Пошехонов просить суд визнати неправомірним рішення ОВК №13. він також просить перерахувати голоси на 709 дільницях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ