Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У Первомайську злетів у повітря склад боєприпасів

29 жовтня у тимчасово окупованому місті Первомайську на території індустріально-педагогічного технікуму (колишнє ПТУ № 31) за адресою вул. Потьомкіна, 39 стався вибух складів з БК. Про це повідомив голова ГІ "Права Справа" Д. Снєгирьов.

Зокрема, у повідомленні сказано: "29 липня  аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомив, що на території технікуму був розміщений комплекс Р-330 "Житель", призначений для виявлення, пеленгування і радіопригнічення мобільних станцій систем рухомого супутникового зв’язку типу Inmarsat і Iridium, виявлення, пеленгування і радіопригнічення базових станцій систем стільникового зв’язку стандарту GSM 1800, а також радіопригнічення навігаційної апаратури споживачів систем супутникового зв’язку NAVSTAR (GPS).

Гуртожиток навчального закладу переформовано на казарму і в ній базуються підрозділ зі складу окремої роти радіоелектронної боротьби, і підрозділи 6-го окремого мотострілецького полку 2-го армійського корпусу "Народної міліції ЛНР".

За попередньою інформацією, комплекс Р-330 "Житель" внаслідок вибуху складів бойовиків з БК знищений.

Офіційний представник так званої "Народної міліції ЛНР" полковник Олег Анащенко повідомив, що в результаті обстрілу Первомайська пошкодження отримала будівля педагогічного технікуму № 31.

"З метою приховування злочинних дій ЗСУ щодо мирного населення Донбасу українські ЗМІ почали активно поширювати інформацію про існування на території Республіки якоїсь партизанської групи, яка здійснила диверсії в населеному пункті Первомайськ",- зазначив Анащенко.

Інформація бойовиків про обстріл Первомайська з боку ЗСУ не відповідає дійсності. Примітно, що офіційні представники самопроголошеної "ЛНР" не коментують інформацію щодо розміщення складів з БК і важкої техніки на території навчального закладу м. Первомайськ, а також не повідомляють про втрати у живій силі внаслідок вибуху. Подібна поведінка представників "Народної міліції ЛНР" пояснюється тим, що особовий склад окремої роти радіоелектронної боротьби 2-го АК " Народної міліції ЛНР" - це кадрові військовослужбовці ЗС РФ.

Як повідомлялося раніше, за інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ "Права Справа", в м. Первомайськ на території шахтобудівельного управління (вул. Переїзна, 9) - місце зберігання важкої бронетехніки бойовиків, яка має бути відведена в місця постійної дислокації для моніторингу представниками ОБСЄ.

Бойовики навмисно розміщують військову інфраструктуру і техніку в місцях масового скупчення цивільного населення, використовуючи їх як живий щит, тим самим виключаючи відкриття відплатного вогню з боку ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ