Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У підірваному «Невському експресі» було двоє українців?

Серед постраждалих в результаті аварії "Невського експреса", за попередніми даними, є двоє українців, передає Українська правда.

Як повідомила голова Мінздоров'я Росії Тетяна Голікова, всього постраждали 6 іноземців: один італієць, один бельгієць, один азербайджанець, один громадянин Білорусі і два українці.

У ході засідання урядової комісії з ліквідації наслідків аварії "Невського експреса" віце-мер Москви Петро Бірюков повідомив, що, за даними московської влади, в аварії постраждали чотири іноземця, які зареєстровані у Москві.

Він уточнив, що італієць знаходиться в медичному закладі у Санкт-Петербурзі; тим часом місцезнаходження двох громадян України і одного громадянина Білорусі "не встановлено, у Москві їх немає".

Зі свого боку, губернатор Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко повідомила, що в петербурзьких лікарнях знаходиться три іноземці (італієць, бельгієць і азербайджанець).

Голікова уточнила, що стан італійця і бельгійця є важким.

Як повідомляє 5 канал, Міністерство закордонних справ України підтверджує, що серед постраждалих під час вибуху "Невського експреса" є українець.

Раніше на сайті Російських залізних доріг був опублікований список потерпілих в аварії.

У ньому зазначено, що імовірно в теракті постраждав громадянин України Кирило Верич, 1971 р.н.". Також там зазначається, що українець поступив до центральної районної лікарні міста Боровичі (районний центр Новгородської області Росії).

Як повідомляє МНС Росії, всього в лікарні Москви, Петербурга, Тверської та Новгородської областей доставлено 81 постраждалу особу в результаті аварії поїзда.

У госпіталізованих травми різного ступеня тяжкості.

Також, як заявила глава Мінздоров'я РФ, за останніми даними, в результаті катастрофи поїзда загинули 25 людей, 26 зникли безвісти.

Крім того, як повідомляють Російські залізниці, рух пасажирських поїздів на маршруті Москва - Санкт-Петербург повністю відновлений.

"У цей час рух пасажирських потягів організований без використання об'їзних маршрутів", - підкреслюється у повідомленні.

Як відомо, у п'ятницю ввечері стався вибух на залізничному полотні під час проходження поїзда "Невський експрес".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ