Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У полоні терористів перебувають понад 600 українців, – Порошенко

Більше як 600 українських громадян перебувають в полоні у бойовиків. Про це повідомив президент Петро Порошенко на зустрічі із президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер та делегацією ПАРЄ, яка перебуває в Україні з робочим візитом.

"Президент наголосив на необхідності активізації зусиль ПАРЄ зі звільнення українських заручників, які утримуються терористами. За словами глави держави, на сьогоднішній день більше 600 українських громадян знаходяться в полоні, попри чіткі домовленості, яких було досягнуто у Мінську", - передає слова Порошенка прес-служба.

Президент висловив особливе занепокоєння ситуацією навколо української льотчиці Надії Савченко.

"Ми обрали її членом делегації до Парламентської Асамблеї Ради Європи, і було б цілком природньо, щоб ПАРЄ прийняла необхідне рішення щодо звільнення депутата, льотчиці, яка захищала свою країну", – наголосив він.

"Прошу Парламентську Асамблею Ради Європи докласти усіх необхідних зусиль для звільнення члена української делегації в ПАРЄ", – заявив Порошенко.

"Учасники зустрічі погодилися з тим, що Мінські домовленості треба беззастережно і невідкладно виконувати, адже вони визнані усіма сторонами конфлікту та є єдиним шляхом мирного врегулювання", - зазначили у прес-службі.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ