Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У половині райцентрів Львівщини немає книгарень - голова Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини

Сьогодні, 5 листопада, у Львівській обласній держадміністрації відбулася робоча нарада голови ЛОДА Миколи Кметя з інтелігенцією, на якій губернатор створив робочу групу на чолі з головою Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини Михайлом Ватуляком для того, щоб змінити ситуацію з недостатньою кількістю книгарень на Львівщині.

„У половині райцентрів Львівщини немає не лише книгарень, а навіть книжкових лотків”, - зазначив Михайло Ватуляк і додав, що така ситуація найгостріша у Буському, Камянка-Буському, Перемишлянському та Пустомитівському районах. „В інших районах ситуація також не найкраща, адже в більшості випадків площа книгарень - 15-20 м кв., а її не вистачить навіть для книг письменників Львівщини, бо потрібно щонайменше 50 м кв.”, - додав він.

За словами Михайла Ватуляка, дослідження були проведені рік тому, проте надіятися на значне збільшення книгарень на Львівщині не варто.

Окрім того, на нараді Микола Кміть запропонував створити відділ маркетингу при спілці письменників Львівщини, завданням якого було займатися "розкруткою" творчості письменників. „Письменникам бракує маркетолога, який би вміло просував їх творчість на ринку, адже, на жаль, книги львівських письменників не є популярними через поганий механізм продажу”, - зауважив губернатор.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ