Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Польщі відставка шефа спецслужб

Шеф Агентства внутрішньої безпеки Кшиштоф Бондарик подав у відставку. Прем’єр-міністр Дональд Туск негайно прийняв її. Про це повідомило Польське радіо.

Як пояснюють депутати Громадянської платформи та Союзу лівих демократів – причиною такого рішення шефа Агентства внутрішньої безпеки (ABW) став спір про майбутнє функціонування агентства. За словами євродепутата від Союзу лівих демократів Януша Земке, відставка зумовлена планованою реформою служб.

– Щоправда, поки що, офіційно немає ніякого проекту реформи, але з різних витоків інформації виникає, що зміни мають полягати в обмеженні дотеперішніх компетенцій Агентства внутрішньої безпеки. Припускаю, що пан Бондарик не погоджувався на впровадження обмежень, а якщо прем’єр так швидко прийняв цю відставку, значить, є підтвердження, що зміни неминучі, – заявив Земке.

За неофіційними даними, після реформи служб, Агентство внутрішньої безпеки підлягатиме міністрові внутрішніх справ, а не як дотепер – прем’єр-міністрові. Колегія з питань спецслужб, під час свого останнього засідання, яке відбулося в середу, позитивно оцінила плани діяльності Агентства внутрішньої безпеки на 2013 рік.

polradio.pl

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ