Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Польщі вшанували пам'ять автора Державного Гімну України

"Українці, їдучи до Польщі, у першу чергу мають відвідувати ті місця, які роблять нас українцями. Михайло Вербицький є одним із тих наших стовпів, які формують українську націю". Про це сказав голова Львівської обласної ради Олег Панькевич у своєму виступі в каплиці церкви у с.Млини (Республіка Польща) 4 березня під час заходів із вшанування пам`яті автора Державного Гімну України Михайла Вербицького, повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Олег Панькевич наголосив, що кожен українець, хоча б раз у житті має побувати на могилі Михайла Вербицького.

"Стародавня церква, в якій правив службу отець Михайло, де він творив наш гімн, теж є нашою святинею. Зрештою, ті місця, де проживали колись українці, де залишилися українські кладовища, могили борців за волю України, мають бути місцем паломництва не лише людей, які переселені з цих територій, але й усіх українців. Це сприятиме тому, щоб ми знали свою історію, адже без такого знання неможливий поступ у майбутнє", - наголосив Олег Панькевич у каплиці-пантеоні, де похований Михайло Вербицький (с. Млини, Республіка Польща).

Заходи із вшанування пам`яті автора Державного Гімну України Михайла Вербицького відбулися 4 березня в селі Млини (Республіка Польща). У них взяли участь голова Львівської обласної ради Олег Панькевич разом із депутатами обласної ради, представниками ЛОДА, громадськими діячами. У цей день українська делегація здійснила чин поминальної панахиди в стародавній церкві, у якій відправляв отець Михайло Вербицький та поклала квіти до каплиці-пантеону, де похований автора Державного Гімну України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ