Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Порошенка почали масові скорочення працівників Roshen - ЗМІ

Працівники найбільшого в Україні виробника кондитерських виробів - корпорації Roshen - відчули на собі всю силу блокади експорту української продукції з боку Росії.

Про це пише "Комерсант-Україна" .

4 листопада стало відомо про звільнення на всіх підприємствах: у Києві, Вінниці, Маріуполі та Кременчуці.

Тривалий торговий конфлікт між Україною і Росією привів до звільнень персоналу на підприємствах найбільшої української кондитерської корпорації Roshen, повідомила Deutsche Welle з посиланням на прес-секретаря компанії Інну Петренко.

За даними прес-служби Roshen, "деякі звільнення працівників" відбуваються через зміни планів виробництва.

"Ці плани залежать від того, яка у нас частка продажів. Оскільки наша продукція в Росії не поставляється, плани виробництва були скориговані", - пояснила вона.

У Київській, Вінницькій, Донецькій і Полтавській обласних організаціях працівників профспілки агропромислового комплексу, куди входять фабрики Roshen, розповіли, що адміністрація вже проводить масові скорочення.

"Нам вже повідомили, що до кінця року на Маріупольській фабриці скоротять понад 140 осіб", - розповіла глава Донецького обкому профспілки Яна Литвин.

На Вінницькій фабриці можуть звільнити близько 400 осіб, уточнили в обласному обкомі.

"Загалом, скорочення можуть торкнутися понад 1 тис осіб", - розповіли в профспілці.

Враховуючи, що швидкого повернення продукції Roshen на ринок Росії не передбачається, там не виключили подальших скорочень.

Як відомо, 29 червня головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заборонив поставки продукції Roshen на російський ринок.

За його словами, в результаті експертизи кондитерських виробів Київської, Вінницької, Маріупольської та Кременчуцької фабрик Roshen у відомстві дійшли висновку, що продукція не відповідає заявленим параметрам, зокрема виявлено порушення вимог до якості і безпеки.

Раніше власник корпорації Петро Порошенко заявляв, що не планує звільнень. Нещодавно - 1 листопада - у Вінниці на запитання, чи буде скорочення, він відповів: "Через Росіїю не буде. Для мене це принципово".

Як стало відомо, однією з причин скорочення робочих місць стали часті перевірки фабрик з боку Міністерства доходів і зборів.

Як повідомило джерело, знайоме з ситуацією, з липня 2013 року, відразу ж після оголошення заборони на ввезення продукції Roshen з боку Росії , міністерство організувало і провело понад 60 позапланових і планових перевірок в корпорації та пов'язаних з нею компаніях , в результаті чого було порушено 10 кримінальних справ.

"У підсумку корпорації Roshen було нараховано штрафів на суму понад 100 мільйонів гривень" , - зазначив співрозмовник.

За його словами, практично єдиною претензією податківців до корпорації є відшкодування ПДВ при експорті продукції до Росії.

epravda.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ