Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Двері залишаються відкритими: у Порошенка прокоментували відмову УПЦ МП від зустрічі

Президент Петро Порошенко готовий до діалогу з представниками Української православної церкви Московського патріархату, не зважаючи на їх демарш, йдеться у коментарі Адміністрації президента, оприлюдненому у Facebook його прес-секретаря Святослава Цеголка.

«Той, хто не хоче результату, шукає причин для відмови. Так і велика частина архієреїв УПЦ (МП) почала шукати пояснення, щоб не прийти на зустріч: мовляв, місце не підходить», — зазначили в Адміністрації.

Там додали, що іти проти волі власного народу — це «шлях в нікуди». «Ані мова ультимативних вимог, ані проведення засідання Синоду за сценарієм, вірогідно, надісланим із Москви, не здатні зірвати процес створення Української Помісної Православної Церкви», — йдеться в коментарі.

Порошенко хоче, щоб керівництво УПЦ МП із перших уст почуло про перемовини із Вселенським патріархом Варфоломієм, про угоду між Україною та Константинопольським патріархатом і про готовність Вселенського престолу сприяти проведенню об’єднавчого Собору. «Президент України готовий до діалогу. Двері «Українського дому» залишаються відкритими», — резюмували в АП.

theБабель

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ