Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У ПП «Краковець-Корчова» відбулась конференція з розбудови українсько-польського кордону

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк 28 січня зустрівся з воєводою Підкарпатського воєводства Малгожатою Хомич та взяв участь у конференції «Концепція впорядкування східного кордону – стан реалізації завдання в Підкарпатському воєводстві», яка відбулась у пункті пропуску «Краковець-Корчова» (Підкарпатське воєводство, Польща), повідомила прес-служба Львівської ОДА.


Під час конференції відбулись презентації польських доповідачів з тем: вкладення інвестицій та хід робіт у пункті пропуску «Грушів-Будомєж», розділення руху та модернізації переходу «Краковець-Корчова».

Під час виступу голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк наголосив на пріоритетності та важливості розвитку партнерських стосунків між Україною та Польщею. «У світлі підготовки до Євро-2012, я переконаний, що ми проведемо Чемпіонат успішно, ми маємо тісно співпрацювати над розбудовою та модернізацією кордонів, розробкою концепції руху під час Чемпіонату та проаналізувати, яким буде економічний ефект від розбудови кордону після Євро-2012. Ми домовились з воєводою про проведення спільних зустрічей зі згаданих питань. Маємо чого вчитися, у нас є багато спільних проблем і завдань, які можна вирішувати у робочому порідку», – зазначив під час конференції голова Львівської ОДА.

Польська сторона підняла питання будівництва під’їзної дороги до ПП «Грушів-Будомєж» з української сторони. «Я звернувся до Президента України Віктора Януковича, Уряду щодо питання виділення коштів у 2011 році на цю дорогу. Має бути рішення щодо фінансування робіт. Проект будівництва дороги вже готовий.

Ми зацікавленні у будівництві під’їзних шляхів до кордонів. Ведуться роботи з реконструкції під’їзних шляхів до Шегинь, Краковця, Рава-Руської. Роботи будуть завершені цього року. Уряд виділив кошти на ці цілі», – зазначив М. Цимбалюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ